Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Carlos Sainz po VC Japonska přestoupí do Renaultu!

Carlos Sainz po VC Japonska přestoupí do Renaultu!

VC USA pojede Španěl v nových barvách

Už před časem bylo oznámeno, že Carlos Sainz bude na příští sezonu zapůjčen z Toro Rosso do stáje Renault Sport Formula One. Věci se však daly rychleji do pohybu, možná i pod vlivem událostí z japonské Suzuky. Španěl odchází okamžitě a příští závod v Austinu už pojede za Renault! Místo mu podle očekávání uvolní Jolyon Palmer.

Carlos Saínz Vázquez de Castro (narozen 1. září 1994 v Madridu) působí v týmu Toro Rosso třetí sezonu a neustále se zlepšoval. První rok obsadil v šampionátu 15. místo, loni 12. místo a letos je zatím devátý. V poslední době však začínal být netrpělivý, protože se mu zdálo, že Toro Rosso momentálně nenabízí dostatečné podmínky k dosažení výraznějších výsledků. Jeho nejlepším výsledkem je 4. místo ve VC Singapuru 2017 a 5. místo na startovním roštu domácí VC Španělska 2015. Syn dvojnásobného mistra světa v rallye mnohdy nedokázal skrýt své pocity a některými výroky brnkal na nervy šéfů Franze Tosta a hlavně Helmuta Marka. Rozladěnost nedokázal skrýt ani po kvalifikaci v Suzuce. A tak po pouhých několika hodinách přišlo rozhodnutí: Carlos Sainz po VC Japonska opustí Toro Rosso a v následující velké ceně pojede v renaultu. Okolnosti se změnily, a proto jej uvolňujeme dříve, než se původně plánovalo, uvádí se v oficiálním prohlášení Scuderie Toro Rosso.

Na jeho uvolněné místo se vrací Daniil Kvjat, který před Singapurem musel dát sedačku k dispozici talentovanému Pierru Gaslymu.

Franz Tost ke změně uvedl: „Rád bych Carlosovi poděkoval za veškeré úsilí, které u nás prokazoval bezmála tři sezony. Po celou dobu se snažil ze všech sil, pracoval příkladně a se zápalem a díky tomu jsme za ty tři roky společně dosáhli některých výborných výsledků. Proto mu jménem všech ze stáje Toro Rosso přeji, ať se mu v novém týmu daří co nejlépe. A těšíme se, až ho budeme na dráze porážet!

Carlos Sainz k přestupu dodal: „V první řadě bych chtěl poděkovat stáji Toro Rosso a Red Bullu za to, že mi umožnily letošní sezonu dokončit ve stáji Renault Sport Racing. Konkrétně chci poděkovat všem svým technikům a mechanikům za podporu a úžasnou práci po celá ta léta. Za sebe mohu slíbit, že se v zítřejším závodě budu snažit ze všech sil – aby loučení dopadlo co nejlépe… To, že budu zbývající čtyři velké ceny závodit za Renault, mi dává dobrou příležitost tým poznat ještě dřív, než se počítalo.“