Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Červený býk doběhl na stupně vítězů

Červený býk doběhl na stupně vítězů

Klidná cesta, úspěšný závod

Red Bull navázal na úspěšnou Malajsii a v Japonsku opět dostal oba jezdce na stupně vítězů. Opět mu v tom výrazně pomohlo Ferrari, porazilo se vlastně samo. Tentokrát sice stál uprostřed Lewis Hamilton, ale pro tým červeného býka je to i přesto zasloužená odměna za práci odvedenou na vývoji během celého roku i povzbuzení před koncem sezony.

"Už podruhé v řadě jsem byl v Suzuce na stupních vítězů. Tak se zdá, že v Japonsku se cítím jako ryba ve vodě! Náš vůz byl dobrý v zatáčkách, ale zase jsme hodně ztráceli na rovinkách a ani jednou jsem neměl skutečnou příležitost zaútočit," řekl Max Verstappen, který se i díky dravosti v první zatáčce závodu dostal na druhé místo, ale na Hamiltona neútočil. "Degradace měkkých pneumatik byla dobrá, vyvážení vozu bylo dobré a je dobré mít silnou závěrečnou část sezony. Lewis se na chvíli dostal do problémů, když uvízl v provozu, ale přesto měl situaci pod kontrolou. Provoz mi dal šanci přiblížit se a teoreticky i zaútočit. Je vlastně škoda, že souboj ovlivnili jezdci o kolo zpět, ale na výsledku to nakonec prakticky nic nezměnilo. Jakmile se před Lewisem otevřela prázdná trať, těžko jsem ho mohl předjet."

Daniel Ricciardo se včera těšil z těsného vítězství nad týmovým kolegou, ale dnes od první zatáčky opět viděl pouze jeho zadní křídlo. To se pak ztratilo v nedohlednu, zatímco Ricciardo zůstal příliš dlouho uvězněn za Estebanem Oconem.

"Na začátku víkendu jsem řekl, že chci být na pódiu, a to se mi splnilo. Nedá se to vrátit, abych si přál víc. Ale musím se podívat na svůj start, na moment pohnutí se z místa, protože to mě stálo pozice ve prospěch Maxe a Ocona. Prvních 100 metrů mohlo být lepších, ale jinak to byl poměrně osamělý závod s třetím místem na jeho konci. Jak je tato trať zábavná na jedno kolo, tak je v závodě problém zvrátit výsledek, těžko se zde jezdí za jiným vozem."