Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

MP Motorsport míří do GP3

MP Motorsport míří do GP3

Od příštího roku převezme tým Dams

Od sezony 2018 bude v GP3 series závodit nizozemský tým MP Motorsport. V pondělí organizátoři šampionátu potvrdili, že po sezoně převezme tým Dams. Zúčastní se již posezonních testů v Abú Zabí.

Stáj MP Motorsport závodí od roku 2013 v GP2, dnešní F2. Kromě toho působí i ve Formuli Renault 2.0 Eurocup a ve španělské Formuli 4.

Manažer stáje Sander Dorsman k tomuto rozšíření působnosti prohlásil: „Příchod do GP3 series v roce 2018 je pro MP Motorsport velmi vzrušujícím krokem a skvěle doplňuje naše stávající programy. Jsme potěšeni, že příští rok budeme na startu. Přebíráme aktivity týmu Dams. Rádi bychom mu poděkovali za velkou pomoc a přejeme mu jen to nejlepší do budoucna.“

Tým Dams v GP3 působil od sezony 2016. Loni skončil pátý s jedním vítězstvím, letos je beznadějně poslední. Vedení týmu se chce soustředit více na působení ve Formuli E:  „Expanze Formule E znamená, že se v budoucnu musíme více soustředit na tento program. Vzhledem k rostoucímu zapojení továrních výrobců ke nutné do ní investovat další zdroje a Dams proto potřebuje posílit své kapacity. Proto jsme se na konci sezony 2017 rozhodli ukončit naše působení v GP3. Jsme rádi, že tým předáme MP Motorsportu a přejeme jim v sérii hodně úspěchů," uvedl majitel stáje Jean-Paul Driot.