Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton předjížděl jako v motokárových dobách

Hamilton předjížděl jako v motokárových dobách

Bottas neměl šanci zdolat Vettela

Bottas sice vybojoval dvanácté pódium za volantem stříbrného šípu, ale těžko může být spokojený. Startoval z pole position a o vítězství přišel patrně hned v první zatáčce. Naopak Hamilton vyrazil do závodu z uličky před boxy a úžasně se probíjel jezdeckým polem až ke čtvrtému místu.

Závod jsem zřejmě prohrál už v první zatáčce,“ přiznal Valtteri Bottas. „Když jsem při startu pustil spojku, kola zabírala méně, než jsem počítal. Vlivem nižší přilnavosti se mi kola trochu protáčela. Seb se odlepil lépe a podařilo se mu dostat pode mě. Je to smůla, protože závodní tempo mezi námi a Ferrari bylo dnes velmi vyrovnané a také jsme měli podobnou strategii. Když jsem přezul na měkké gumy, snažil jsem se na nových pneumatikách útočit, ale neměl jsem šanci předjet. Na konci jsem se o útok pokusil znovu, jenomže když jsem se snažil opět nabrat rychlost, gumy už na to neměly. Bylo po nich. Po dobrém výsledku ve včerejší kvalifikaci jsem do dnešního závodu vkládal velké naděje. Ale pokud na něm budu hledat pozitiva, musím připustit, že pro mě osobně to byl mnohem lepší víkend než několik předešlých. A vzhledem k tomu, odkud dnes startoval Lewis, nezaznamenala špatný výsledek ani celá stáj. A to je dobře.

 

Lewis Hamilton postupoval až příliš hladce. Čtyři soupeři uhnuli z cesty kvůli kolizím a s dalšími si snadno poradil. Nechybělo mnoho a vystoupil by na stupeň vítězů. „Užil jsem si to skvěle, závod jsem si moc vychutnával,“ pochlubil se Lewis Hamilton. „Dnes jsem byl hodně rychlý. Tolik, že bych se v jiném případě dočkal snadného vítězství. Takže jsem na jedné straně zklamaný, že jsem si na dnešek přivodil nejhorší startovní pozici. Ale včerejšek je už za mnou a dnešek mohu hodnotit velmi kladně. Prokousávat se závodním polem mě moc bavilo. Připomnělo mi to začátky v motokárách, kde jsem v prvních pár letech vždycky startoval zezadu. Mým dnešním cílem bylo zkusit napravit včerejší chybu, aby na mě mohl být tým hrdý a abych urval nějaké body. Snažil jsem se probojovat až na třetí místo, jenomže v závěru mi už nesloužily pneumatiky. Ale dnešním bojem jsem se kochal a snad to zase všem ukáže, že mám zapálené srdce a chci bojovnost uplatnit ještě v mnoha a mnoha závodech.