Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Skvělý Hamilton, Bottas bez formy

Skvělý Hamilton, Bottas bez formy

Josef Král pro FORMULE.CZ po VC Brazílie

Závod to byl super, jak už je ostatně v Brazílii tradicí. Opět to bylo hodně napínavé a zábavné.

Velkou cenu v podstatě rozhodl Sebastian Vettel již na startu. Odjel výborně a přesprintoval Valtteriho Bottase, se kterým bojuje o druhou příčku v šampionátu. Rázně tak vykročil k zisku titulu vicemistra. Průběh kontroloval hned od začátku, Ferrari se podařilo pokrýt všechny strategie a uhlídat vedení až do konce.

Trochu se bojím o formu Valtteriho Bottase, která někam mizí. Mohli jsme vidět, jak skvěle Mercedes funguje. Auto mělo našlápnuto k tomu, v pohodě vyhrát. Jenže vytěžil z toho jen dílčí úspěch v kvalifikaci. V neděli se mu dařilo o poznání méně, což pro něj znamenalo bezpochyby další psychickou ránu. Uvidíme, zda ukáže svoje kvality alespoň v Abú Zabí.

Naopak je nutno vyzvednout to, co předvedl Lewis Hamilton. Sice se coby mistr tesař utnul v kvalifikaci, ale pak zvládl stáhnout obrovskou ztrátu a usilovat o stupně vítězů. Přitom je třeba vzít v potaz, že vyjížděl z boxů, a to samo o sobě představuje minimálně dvacetisekundové manko. Rychlost, kterou měl, i to, jak se prokousal celým startovním polem, byly obdivuhodné. Pro mě určitě výkon dne.

U Red Bullu bylo jasně vidět, že Interlagos není trať pro něj, respektive pro koncepci jeho auta. To samé platí pro Toro Rosso. K tomu všemu ještě přibyly problémy s motory Renault, takže neměli ani dostačující výkon.

Uzavřeme Felipem Massou, který se podruhé loučil s domácími fanoušky, prý už definitivně. Já mám ale pořád ve skrytu duše pocit, že kdyby přišel tatínek Lanceho Strolla a řekl: Felipe, vrať se, on by to udělal… Každopádně bylo sedmé místo pro něj pěkným výsledkem.