Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kanadská e-prix je v ohrožení?

Kanadská e-prix je v ohrožení?

Nová starostka Montrealu nechce závody v centru

Na první pohled to vypadá velkolepě. Tichoučké monoposty se prohánějí ve stínu mrakodrapů, Kolosea nebo Eifelovky. Jenže plány na trvalé umístění tratí pro Formuli E v centrech světových velkoměst dostávají povážlivé trhliny.

Po nedobrých zkušenostech přesunul Berlín místo konání na bývalé letiště Tempelhof, New York nepustil závody na Manhattan a také Řím zvolil lokalitu na periferii. Nejnověji to vypadá, že s Downtownem se šampionát rozloučí i v Montrealu.

Alespoň takový názor zastává jeho nová starostka Valerie Planteová. Argumentuje tím, že letošní dvoudenní klání přišlo městskou kasu na úctyhodných 24 milionů kanadských dolarů, z nichž velká část padla na nouzová opatření, nutná vzhledem k záboru důležitých dopravních tepen. Rovněž mnozí obyvatelé vyjadřovali s přijatými omezeními zásadní nesouhlas.

Planteová proto navrhuje, aby se podnik přestěhoval na okruh Gillese Villeneuvea, který je domovem VC Kanady F1. Jenže to je přesně to, co promotér Formule E Alejandro Agag, zakládající si na výlučnosti svého dítěte, nechce. Prozatím se omezil na nic neříkající mediální výstup, spojený s nabídkou dalšího jednání.