Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Nyck de Vries bude jezdit za Premu

Nyck de Vries bude jezdit za Premu

V týmu tak doplní Gelaela

Tým Prema minulý týden oznámil  Seana Gelaela jako svého prvního pilota, a dnes již víme, kdo usedne do druhé sedačky. Bude to Nyck de Vries. Dnes 22letý Nizozemec sbíral úspěchy nejdříve na motokárách a pak v juniorských sériích již od útlého věku. Například v roce 2014 se stal šampionem Formule Renault 2.0. Zároveň  je členem juniorského programu McLarenu.  Letos odjel svou první sezonu ve formuli 2, nejdříve se stájí Rapax, se kterou získal vítězství v Monaku. Poté přestoupil do týmu Racing Engineering.

Stáj Prema působí ve formuli 2 zatím dva roky a v obou ročnících vybojovala titul. Dá se tedy počítat s tím, že De Vries bude jedním z hlavních kandidátů na titul.

„Nejdříve ze všeho bych chtěl poděkovat všem, co se přičinili o tuto příležitost. Jsem potěšen, že jsem se připojil k tak úspěšnému týmu jako je Prema, a chci mu poděkovat za to, že mi věří. Známe se již nějakou dobu, takže konečně s ním závodit je velmi vzrušující a nemohu se dočkat, až se vrátím do Itálie. Velice se těšíme na nové výzvy, které FIA formule 2 přinese společně s novým vozem v roce 2018. Bude to šampionát se silnou konkurencí, nechť nejlepší zvítězí!“ uzavírá Nyck.