Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Tři závody za sebou pouze v roce 2018

Tři závody za sebou pouze v roce 2018

V Anglii se nedá soupeřit s fotbalem

Příští rok budeme mít možnost vidět 21 velkých cen F1. Z kalendáře sice vypadla Malajsie, ale vrátí se Německo a Francie. I z tohoto důvodu bude letní evropská část šampionátu narvána k prasknutí a už to tak vyšlo, že poprvé uvidíme i tři velké ceny ve třech po sobě jdoucích víkendech. Konkrétně to budou VC Francie, VC Rakouska a VC Velké Británie, přičemž první trénink na okruhu Paul Ricard se pojede 22. června a závod na Silverstone uvidíme 8. července.

Podle Rosse Brawna si na to ale nemáme zvykat, jedná se pouze o jednorázovou výjimku. Při potřebě obsadit od konce března do začátku prosince 21 víkendů se prostě nelze vyhnout všem jiným velkým sportovním událostem, ale jet v Anglii v den finále mistrovství světa ve fotbale by bylo šílené, proto se VC Velké Británie bude konat o týden dříve, než je zvykem. Rakousko a Francie se nemohou posunout dál od Británie, protože týmy po Monaku potřebují čas na přesun přes Atlantik do kanadského Montrealu a pak zase zpátky. Pokud by se v Británii jelo o týden později, vytvořila by se stejná trojice s Německem a Maďarskem, které se také pojedou po sobě, aby zůstala zachována čtyřtýdenní letní přestávka.

"Mistrovství světa (ve fotbale) nás postavilo před velmi neobvyklý problém. Finále bude odpoledne (jelikož se MS koná v Rusku) a nebylo by fér závodit (na Silverstone) během tohoto víkendu," řekl Ross Brawn v rozhovoru pro německou verzi TV Sky. "Nedalo se to udělat jinak, museli jsme naplánovat tři závody bez přestávky, ale chceme, aby se to v budoucnu už neopakovalo. Je to takové nouzové opatření."