Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Markelov: Russian Time možná ještě nekončí

Markelov: Russian Time možná ještě nekončí

Ohlédnutí vicemistra F2 za sezónou i kariérou

Artem Markelov zahájil svou čtvrtou sezonu velmi dobře, vítězstvím v Bahrajnu. Rychle se však ukázalo, že s Charlesem Leclercem se rovnat nemůže. Přesto má za sebou velmi úspěšnou sezonu, kdy získal pět vítězství a bojoval o titul vicemistra. Ten nakonec získal po diskvalifikaci Olivera Rowlanda z prvního místa v Abú Zabí.

Abú Zabí mělo být významné i jinak. Podle oficiální soupisky týmů na příští sezonu se totiž mělo jednat o poslední závod Russian Time, s nimiž je Markelov úzce spojen. Dle toho, co nám ruský pilot sám naznačil, to vypadá, že konec Russian Time tak úplně jistý ale není.

Víkend v Abú Zabí byl poslední pro Russian Time. Znamená to konec i pro tebe?
Pro mě možná ne, ale myslím, že pro Russian Time také ne. Do začátku příští sezony se může stát cokoli, takže uvidíme. Stále je jedno místo pro tým volné.

V Russian Time jsi strávil čtyři sezony. Jsi spokojen s výsledky, kterých jsi dosáhl?
Jsem opravdu šťastný, že jsem mohl jezdit v Russian Time. Celé ty roky se tu cítím velmi spokojeně. Vždy se mě snažili připravit a udržet mě vysoko. Takže velmi děkuji celému týmu, inženýrům, mechanikům, manažerům, každému, kdo se o to zasloužil.

Myslíš, že je správné zůstávat celou kariéru v jednom týmu?
A proč ne? Jelikož znám každého, vím, jak s nimi spolupracovat, takže je to o hodně jednodušší než měnit týmy. A jsem skutečně rád, že mohu přinášet výsledky pouze pro tento tým.

Na jaký moment ze svého působení u Russian Time vzpomínáš nejvíce?
Myslím, že mé první vítězství v Monaku bylo nejvýznamnějším momentem celé kariéry.

Jak jsi spokojen se sezonou 2017?
Jsem docela spokojený, ale měli jsme i závody, kde jsem udělal chybu já nebo auto nebylo úplně připraveno. Například závod na Hungaroringu, když jsem se snažil předjíždět, ale nepovedlo se mi udělat manévr, nebo na
Monze to také nebylo nejlepší. Ale stále jsme se snažili bojovat.

Myslíš tedy, že jsi mohl odvést lepší výkony a skončit v šampionátu výše? Nebo jsi sám se sebou spokojen?
Tento rok jsem vyhrál pětkrát, takže jsem s tímto výsledkem dost spokojený. Jasné, mohlo to být víc, ale jsem spokojený.

A co považuješ za svůj nejlepší závod sezony?
Řekl bych, že Spa, kde jsem bojoval o pozici do poslední zatáčky. To bylo docela hezké a jsem spokojen. Bylo to fajn a zábavné, i když nešlo o první místo, ale stále to byl pěkný závod.