Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prost: Vandoorne je na Alonsově úrovni, možná lepší!

Prost: Vandoorne je na Alonsově úrovni, možná lepší!

Kdoví, jaké by to bylo, kdyby měli stejnou podporu

McLaren bude od příští sezony používat motory Renault, což je dost dobrý důvod pro to, aby se ambasador (a čtyřnásobný mistr světa) francouzského výrobce zajímal o jezdeckou sestavu. Po letošní sezoně usoudil, že mladý Stoffel Vandoorne je alespoň tak dobrý jako protežovaný Fernando Alonso.

"Na Vandoornea byl každý zvědavý, protože před vstupem do F1 byl považován za jednoho z nejlepších mladých jezdců s velkou budoucností," řekl Alain Prost v rozhovoru pro belgickou televizi RTBF. "Kariéru začal v McLarenu, měl hodně poruch a nikdy nedostával stejný materiál jako Alonso, ale podle mě je nyní na stejné úrovni, nebo dokonce lepší než Alonso.

Jeho vývoj postupuje fantasticky. Příští rok bude mít dobrý motor, takže uvidíme, zda je skutečně tak dobrý a spolehlivý. Být v jednom týmu s Alonsem není jednoduché. Musí vytrvat, počkat na svůj čas. V následujících letech podle mě určitě najde své místo ve špičce."

Ale určitě se Vandoorne již nemusí obávat poruch? Pohonné jednotky Renaultu jich v posledních letech měly více než dost a Francouzi stále výkonnostně nedohnali Mercedes a Ferrari, ačkoli od začátku hybridní éry uběhly čtyři roky.

"Momentálně jsme ve fázi hypertechnologie, ale to je normální. Poprvé jsme téměř podlehli novým technologiím, ale to není negativum. Je to přirozený cyklus."