Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton řekl ne Alonsovi i Ferrari

Hamilton řekl ne Alonsovi i Ferrari

Aktuální stav mu dokonale vyhovuje

Lewis Hamilton je již čtyřnásobný a opět úřadující mistr světa a zimní volno občas přeruší, aby různým médiím poskytl nový rozhovor a v něm odpovědi na staré otázky. Mimo jiné nás opět ujistil, že i když pověsí přilbu na hřebík, zůstane svázán s Mercedesem. To znamená, že rozšíří řady šampionů, kteří nikdy v životě nejezdili za legendární tým z Maranella.

"Přestup do Ferrari si nedokážu ani představit a nemyslím si, že se na tom něco změní," citují Hamiltona Stuttgarten Zeitung. "Už 13 let jsem ve spojení s Mercedesem, déle než většina zaměstnanců a déle než kterýkoli jiný jezdec v F1. Jsem hrdý na to, že pro něj pracuji a doufám, že mou kariéru budu moci ukončit v tomto týmu."

Ne opět řekl i nápadu, že by za ním do Mercedesu mohl přijít Fernando Alonso, uznávaný dvojnásobný mistr světa, který léta hledá cestu do některého ze špičkových týmů a který byl Hamiltonovým kolegou v jeho prvním roce v F1.

"To se nestane. Toto (Wolff, šéf týmu Mercedes) ví, jak funguje dynamika týmu. Přirovnává to k magnetu. Když se setkají dva severní póly, vzájemně se ruší, proto potřebujete severní a jižní. Dva severní póly vytvářejí negativní energii, jako já a Alonso v roce 2007."

Hamilton počítá s tím, že jeho tým příští rok nebude bojovat pouze s Ferrari, ale také s Red Bullem. Oba však narazí na stejně silný Mercedes jako letos.

"Čím větší tlak cítím, čím kritičtější je moje situace, tím lépe pro mě. Mercedes je nyní ve skvělé formě a nevidím žádný důvod, proč by se na tom mělo něco změnit."