Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ve Versailles se předaly tituly mistrů světa v motorsportu

Ve Versailles se předaly tituly mistrů světa v motorsportu

Hamilton se znovu odlišoval

Honosný zámek ve Versailles u Paříže byl v pátek 8. prosince dějištěm slavnostního předávání titulů mistrů světa v motoristickém sportu. Hlavní osobností byl jako obvykle šampion formule 1 – už počtvrté Lewis Hamilton. A skutečně se od všech ostatních odlišoval na první pohled už svým oblečením.

Jezdec Mercedesu získal čtvrtý titul mistra světa a vyrovnal se tím Alainu Prostovi s Sebastianu Vettelovi. Před sebou už má jen pětinásobného šampiona Juana Manuela Fangia a sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Brit letos vyhrál devět závodů a bodoval ve všech dvaceti, což se nikomu ze soupeřů nepodařilo. Ustanovil nový rekord v zisku pole position (72). První je také v celkovém počtu bodů (2610). Stále má však před sebou mety k překonání.

 

Lewis Hamilton a šéf týmu Mercedes Toto Wolff při přebírání cen ve Versailles

 

Získat čtyři tituly mi trvalo deset let,“ řekl při vyhlášení Lewis Hamilton. „V současné době nemám takovou touhu vyrovnat se sedmi titulům Michaela Schumachera, ale vyrovnat se Fangiovi by bylo docela dobré. Vzhledem k tomu, že bych chtěl ve F1 působit dalších pár let, je to můj cíl. Alespoň to zkusit. Společně s Mercedesem máme rozhodně šanci vyhrát.

Z dalších jezdců F1 se na pódiu představil také Brendon Hartley. Společně se svými týmovými kolegy Timem Bernhardem a Earlem Bamberem převzal titul mistra světa ve vytrvalostních závodech. „Byla to napínavá bitva,“ přiznal Novozélanďan Brendon Hartley. „Hodně nám pomohlo vítězství v závodě na 24 hodin v Le Mans.

Max Verstappen se stal Osobností roku, což je jedna z mnoha udělovaných zvláštních cen. Titul Nováčka roku převzal Charles Leclerc, nováček ve stáji Alfa Romeo Sauber. Ceny převzali také Brit Lando Norris za vítězství v F3 a dvanáct šampionů F4 z celého světa.

 

Timo Bernhard, Brendon Hartley a Earl Bamber - mistři světa ve vytrvalostních závodech

 

Max Verstappen se stal Osobností roku