Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Massův závodník se popral přímo na trati

Massův závodník se popral přímo na trati

Ze soupeře ho dostali až traťoví maršálové

Felipe Massa se vyjádřil k incidentu, ke kterému došlo v Brazílii během závodu 500 Milhas de Kart. Po kolizi se do sebe dva závodníci pustili přímo na trati před očima diváků i televizních kamer. Ze souboje vyšel vítězně borec z Massova vlastního motokárového týmu, přičemž bývalý jezdec F1 v čase potyčky okupoval první místo.

K bitce došlo poté, co Tuka Rocha prohrál souboj s Felipem Massou, ​​čehož Rodrigo Dantas využil k postupu na druhé místo. Vypadalo to tak, že Dantas bude soupeře brzdit, zatímco Massa si vytvoří pohodlný náskok. Po několika šťouchancích ale oba kohouti skončili ve svodidlech. Po kratičké slovní roztržce byla již dvojice v sobě a podstatně více se dařilo jezdci z Massova týmu. Rocha je známější díky účasti v sériích A1 Grand Prix, Formule Superleague a World Series by Nissan, ale v tomto souboji se nechal položit na lopatky a ještě dostal pár ran pěstí do přilby. V této nelichotivé pozici na trati zůstal až do příchodu traťových maršálů. Po závodě byly diskvalifikovány kompletní týmy obou jezdců.



"Je to velmi smutná událost a pro mě o to smutnější, že se týká mého týmu," řekl Massa. "Všem se chci omluvit za to, čeho byli svědky. Za celou mou kariéru jsem ještě nezažil nic takového. Na trati musí být rivalita, ale ne tohoto druhu."

Incident se Massy dotkl o to více, že ​​jen před pár dny ho FIA jmenovala do funkce šéfa Mezinárodní motokárové komise.