Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen prý Red Bull pěkně oblbnul

Verstappen prý Red Bull pěkně oblbnul

Zvýšení platu dosáhl prázdnými hrozbami

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda si myslí, že Red Bull dal Verstappenovi plat superhvězdy úplně zbytečně.

Během sezony jsme si vyslechli a přečetli mnohé povzdechy Maxe Verstappena i jeho otce Jose nad tím, že Red Bull RB13 často ani není schopen dokončit závod, natož konkurovat Ferrari a Mercedesu. Oba hovořili o zájmu uskutečnit přestup do jednoho ze zmíněných týmů. Jenže Maranello rychle podepsalo smlouvu, podle které mu bude minimálně do roku 2020 kralovat Sebastian Vettel. Když vyloučíme přestup do horšího týmu, zbývá pouze Mercedes, kde má Lewis Hamilton jistou pouze příští sezonu. Přesto se Verstappenovi povedlo dosáhnout předčasného ukončení staré nevýhodné smlouvy s platem, jaký dostávají junioři Red Bullu a Toro Rosso. Zároveň  podepsal nový tříletý kontrakt, díky němuž údajně vydělá 25 až 30 milionů dolarů ročně.

"Maxovi jsme nikdy nic nenabídli," řekl Lauda v rozhovoru pro Servus TV. "S Helmutem Markem (poradcem Red Bullu pro motorsport) spolu moc dobře vycházíme, často spolu mluvíme a létáme jedním letadlem. Když jsme dnes mluvili o Verstappenovi, řekl jsem mu, že zbytečně vyhodil kopu peněz, protože my jsme s ním ani nezačali jednat."

Tým Mercedes si během války Hamilton - Rosberg vytrpěl své a dokud je s Hamiltonem spokojený po jezdecké i marketingové stránce, je pochopitelné že k němu nechce přivést nikoho, kým by se cítil ohrožen.

Marko v reakci na Laudova slova řekl, že Red Bull je s novou smlouvou s Verstappenem spokojený a také prozradil, že mladý Nizozemec spolu s ním navštívil vývojové centrum Hondy.

 "Mluvili jsme s ním o našich plánech a garantovali mu, že do roku 2020 budeme mít nejlepší lidi a dobré možnosti ohledně motorů. Byl se mnou na návštěvě Hondy v Sakuře. Je to úžasné místo. To ho přesvědčilo. Využil příležitosti a nechal si zvýšit plat, ale přesto se v tomto směru ani nepřiblížil Vettelovi s Hamiltonem. Pokud dokáže získat tituly, tak bude vydělávat podobně jako oni, ale má poměrně nízký základní plat s vysokými prémiemi za výsledky."