Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S Carpenterem se bude v autě střídat Jordan King

S Carpenterem se bude v autě střídat Jordan King

Do IndyCar přichází z formule 2

Třiadvacetiletý britský závodník Jordan King si v příští sezoně vyzkouší šampionát IndyCar Series. Ed Carpenter si jej vybral coby jezdce, který převezme jeho vůz na městských a silničních okruzích. Carpenter bude dál závodit pouze na oválech.

Carpenterův tým letos v zimě prochází velkou změnou. JR Hildebrand, který loni řídil vůz číslo 21, dostal výpověď. Jeho místo zaujme Spencer Pigot, který se poslední dvě sezony střídal právě s Carpenterem o vůz číslo 20. Carpenter ale dospěl k závěru, že čtyřiadvacetiletý šampion juniorských sérií Pro Mazda a Indy Lights je budoucností týmu.

Ve hře o druhou sedačku byli odcházející Hildebrand, Mexičan Esteban Gutiérrez a právě mladý Brit Jordan King. Ten má za sebou tři sezony ve formuli 2, respektive GP2. Je také šampionem britské formule 3 z roku 2013.

„S Jordanem jsem se poprvé potkal na trati Sonoma Raceway v roce 2016, když se sháněl po možnostech v IndyCar,“ prozradil Ed Carpenter. „Byl to velmi motivovaný, inteligentní a hladový jezdec, což je přesně to, co u ECR hledáme. Jordan získal mnoho zkušeností i úspěchů v Evropě a já se nemůže dočkat, až ukáže i v IndyCar, jak je schopný.“

Za Carpenterův tým závodil už jiný britský závodník Mike Conway, který v roce 2014 získal dvě vítězství, v Long Beach a v Torontu. Na Kinga v nadcházející sezoně čeká celkem jedenáct závodů.

„Jsem naprosto nadšený, že budu závodit v IndyCar Series,“ řekl Jordan King. „Poté, co jsem vyhrál v roce 2016 na Silverstone a dostal možnost trénovat s vozem IndyCar, nebyl rok 2017 tím, v co jsem doufal. V nové sezoně se těším, že s týmem ECR budeme pracovat na našich společných cílech,“ dodal King.

Ve startovním poli už zbývá poslední volné místo. To má stáj Dale Coyne Racing. Nečekaně se uvolnilo, když Ed Jones, který pro tým jezdil v roce 2017, odešel ke Ganassimu.