Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Agag: Je to historický den

Agag: Je to historický den

ABB se stal titulárním sponzorem šampionátu

Formule E má poprvé ve své existenci titulárního sponzora. Dnes bylo v Londýně oznámeno, že se jím stává švýcarský technologický koncern ABB.

ABB FIA Formula E Championship – tak zní nyní oficiální název seriálu. Obě strany potvrdily, že se jedná o víceletý kontrakt. Tajemstvím nezůstala ani částka, kterou každoročně ABB převede na účet Formule E. Mělo by jít o 13 milionů eur.

Promotér Alejandro Agag (na snímku vlevo s předsedou představenstva ABB Ulrichem Spiesshoferem) při této příležitosti mluvil o „historickém dnu“. Jde totiž o první případ, kdy formulové mistrovství vypsané FIA získalo titulárního partnera. „Obě naše společnosti mají jednu věc společnou. Chceme atakovat hranice možného všude tam, kde to jde,“ prohlásil viditelně spokojený Španěl.

Těžiště činnosti firmy ABB, jež sídlí v Curychu, spočívá především v oblastech energetiky a automatizační techniky. Globálně zaměstnává více než 130 tisíc lidí. V České republice provozuje sedm výrobních závodů a několik inženýrských výzkumných center.