Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bývalí šéfové Manoru uvažují o návratu

Bývalí šéfové Manoru uvažují o návratu

Kde na to vezmou, neříkají

Tak tu máme dalšího kandidáta na vstup do F1. Tento je ale opravdu poněkud excentrický. V rozhovoru pro finský list Turun Sanomat se s tímto záměrem vytasil Graeme Lowdon.

Pro ty, kteří už zapomněli. Jedná se o bývalého sportovního ředitele týmu Manor, jenž po sezoně 2016 neslavně opustil scénu. Setrval na ni ostatně pouze šest let, a to pod čtyřmi různými názvy (Virgin, Marussia Virgin, Marussia a Manor).

Britský manažer se již ale z insolvenčního debaklu zjevně oklepal. „Zájem bychom měli, pokud FIA a Liberty Media dodrží slib, že náklady pro soukromé stáje půjdou dolů,“ nechal se slyšet. „V takovém případě bychom uvažovali o návratu. Já a John Booth (někdejší šéf týmu) máme s formulí 1 stále otevřené účty.“ To je určitě pravda, jak mohou dosvědčit někteří dodavatelé Manoru, dosud a zřejmě marně čekající na svoje peníze…

Není také jasné, jak by to oba pánové chtěli v praxi realizovat. Továrna v Banbury totiž nyní patří Haasu a všechno, co z majetku ekipy mělo nějakou hodnotu, skončilo v dražbě. Současný Manor, který je aktivní ve WEC, nemá se zkrachovalým projektem F1 nic společného.