Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Velká cena Itálie opět v ohrožení?

Velká cena Itálie opět v ohrožení?

Problémem jsou znovu peníze

Monza bije na poplach. Ředitel okruhu Angelo Sticchi se po schůzce promotérů velkých cen F1 svěřil listu Gazetta dello Sport, že se v Královském parku po roce 2019 možná nepojede: „Pokud se nezmění podmínky, nemůžeme budoucnost závodu garantovat.

Italští organizátoři měli problémy už před dvěma roky. Nakonec ale s tehdejším bossem F1 Berniem Ecclestonem uzavřeli nový kontrakt. Ten napřesrok vyprší a v pokračování spolupráce brání, jak jinak, hlavně finanční důvody.

Mr. E si totiž za prodloužení licence nechal zaplatit kolem 70 milionů eur. Sticchi doufal, že Liberty Media sleví. Odvolává se přitom na slova Chaseho Careye, že má eminentní zájem na udržení podniků v tradičních zemích. Jenže skutečnost je zřejmě diametrálně odlišná.

Hodně do toho investovali a teď chtějí alespoň část zpátky. Na úkor týmů a nás, pořadatelů. Bude se nám moc těžko dýchat,“ postěžoval si Sticchi. Současně zdůraznil, že VC Itálie je jednou ze tří (spolu s Velkou Británií a Rakouskem), jež nečerpá prostředky z veřejných rozpočtů: „Nestojíme stát ani euro. Jediné, co chceme, je, aby nám nikdo neházel klacky pod nohy.