Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Audi opět pronásledovala smůla

Audi opět pronásledovala smůla

Di Grassi přišel o výborně rozjetý závod

Co se to s Audi děje? Ani na jihoamerickém kontinentu tovární tým nezabral. Zatímco výpadek Daniela Abta lze přičíst shodě nepříznivých okolností, odstoupení Lucase di Grassiho signalizuje závažný problém.

Podobá se totiž jako vejce vejci jeho konci v Marrákeši. Těsně po pitstopu vůz ztratil výkon a zastavil. Proč? Nikdo netuší. Brazilec přitom do té doby jel velký závod. Z třinácté pozice na roštu se na trati, nepříliš přívětivé k předjížděcím manévrům, probil až na šesté místo a měl ambice jít ještě výš. Nelze se mu proto divit, že do boxů dorazil v, mírně řečeno, mizerné náladě.

Abt doplatil na postartovní kolizi s krajanem Nickem Heidfeldem, z níž si odnesl zlomený závěs kola. Přesedl ještě do druhého monopostu, rychle ale poznal, že s dostupnou energií se do cíle nedostane.

V motorsportu se pohybuji už dlouho, a tak vím, že někdy to běží jako po drátkách a jindy se pokazí všechno, co se pokazit může. To byl bohužel teď náš případ. Je to extrémně frustrující, nedojela nám, z různých příčin, obě auta,“ povzdechl si šéf stáje Allan McNish.

Lucas di Grassi se bude snažit na Santiago co nejrychleji zapomenout