Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff dal Oconovi jasný cíl

Wolff dal Oconovi jasný cíl

Terčem je Sergio Pérez

Loni nám jezdci nečekaně silného týmu Force India předváděli dechberoucí souboje kolo na kolo... občas i doslovně. Dvojice kolidovala v Ázerbájdžánu a v Maďarsku. V Kanadě závodníci možná obrali tým o body svou tvrdohlavostí, ačkoli k havárii tentokrát nedošlo. Zato v Belgii během jednoho závodu kolidovali dvakrát, na co už šéfové zareagovali zavedením tvrdé týmové režie. Jelikož mladý Esteban Ocon je členem juniorského programu Mercedesu, Toto Wolff vše detailně sledoval. Strkanice s týmovým kolegou věru není zlozvyk, který by jako šéf týmu akceptoval, hlavně po letech kočírování dvojice Lewis Hamilton / Nico Rosberg.

"Největší starosti nám dělala skutečnost, že rivalita uvnitř týmu měla za následek dva poškozené vozy," nechal se slyšet Wolff. "To neplatí pouze pro Estebana, ale i pro Cheka (Sergia Péreze). Jako šéfa týmu mě to hodně znepokojilo."

Pokud si tedy Ocon chce udržet naději na to, že za rok z něj bude Hamiltonův týmový kolega, musí prokazovat více respektu současnému parťákovi. To by ale samo o sobě nestačilo. Navzdory impozantním osmnácti bodovaným umístěním v dvaceti závodech zaostal za Pérezem o 13 bodů. Letos má za úkol zkušeného Mexičana předčit.

"Esteban si vedl velmi dobře proti silnému Pérezovi. V této sezoně by měl udělat další krok a zlepšit své výkony. Je neuvěřitelně konzistentní, nedělá moc chyb a je úžasně rychlý. V příští sezoně se musí dále zlepšovat a porazit Péreze."