Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ani Buttonovi se nelíbí přeložení závodu ve Fudži

Ani Buttonovi se nelíbí přeložení závodu ve Fudži

Proč se mají všichni přizpůsobovat Alonsovi?

Fernando Alonso se původně neměl zúčastnit šestihodinového závodu v rímci WEC na japonském okruhu Fudži. Závod byl ale, evidentně jen kvůli Alonsovi, přesunut na o týden dřívější termín. Už jsme psali, že rozhodnutí rozzuřilo spoustu špičkových vytrvalostních jezdců, kteří již mají smlouvy na účast ve Fudži, ale i v americkém závodě Petit Le Mans.

Nyní se však ozval také Jenson Button, Alonsův bývalý týmový kolega z McLarenu, kterému se rozhodnutí přesunout termín pro Fudži také vůbec nelíbí. Zároveň totiž došlo k nečekané termínové kolizi se Super GT, kde stráví letošní sezonu ve voze Hondy. Někteří jezdci a spolu s nimi japonští fanoušci motorsportu by se museli rozdvojit, aby stihli 6h Fudži i 300 km Autopolisu.

"Škoda, že termín závodu se změnil kvůli jedinému jezdci," tweetuje Jenson Button svým fanouškům. "Změna uškodila spoustě jezdců s podepsanými smlouvami i v jiných sériích, jakými jsou IMSA a Super GT. Termínová kolize poškodí i fanoušky."

Je třeba říci, že samotný Fernando Alonso je v tomto nejspíš docela nevinně. O změnu termínu požádal organizátor závodu na okruhu, který je vlastněn Toyotou, a WEC žádosti vyhověl.