Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tveter zůstává u Tridentu

Tveter zůstává u Tridentu

Druhý nejlepší tým sází na osvědčené tváře

Stáj Trident prozatím zůstává věrná svým osvědčeným pilotům. Poté, co prodloužila spolupráci s Giulianem Alesim, kterého si nechává již třetí sezonu, ohlásila, že zůstává i Ryan Tveter. Rodák z New Yorku přišel do Tridentu v loňském roce, třikrát stanul na stupních vítězů a celkově skončil osmý.

„Jsem opravdu šťastný, že mohu pokračovat s Tridentem v GP3. Chci poděkovat týmu i mým příznivcům, že mi to umožnili. Loňský rok pro mě byl přelomovou sezonou. Velkou vzpruhou pro mě byla podpora uvnitř týmu. Všichni pracují se společným cílem pomoci pilotům získat co nejlepší výsledky. Tato podpora opravdu pomáhá získat jistotu v sebe i auto pod vámi. Je pravda, že jsem zmeškal několik příležitostí vybojovat své první vítězství, ale přesto jsme dosáhli některých fantastických výsledků. Stát poprvé na pódiu formule 1 bylo něco, na co do smrti nezapomenu. Stříkat šampaňské poté, co jste dostali svou trofej, nikdy nezevšední. Pro rok 2018 máme já i tým vysoké cíle. Nemohu se dočkat předsezonního testování,“ uvádí Tveter.

Očekává se, že další volnou sedačku obsadí Alessio Lorandi. Kdo se však stane čtvrtým pilotem druhé nejlepší stáje loňského ročníku, zůstává záhadou. V posezonních testech tým nasadil Pedra Piqueta, který je zatím bez angažmá. Zamíří tedy po dvou sezonách strávených v evropské F3 do GP3?

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter
Arden: Gabriel Aubry, Julien Falchero
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, Niko Kari