Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Key: Auto bude v poločase vypadat jinak

Key: Auto bude v poločase vypadat jinak

S Hondou zatím u Toro Rosso panuje spokojenost

Jako desátý a tudíž poslední tým si odbyla mediální předsezonní prezentaci Scuderia Toro Rosso. Podobně jako u Force India se tak stalo na Katalánském okruhu, v rámci dnešní testovací seance.

Žádná veliká sláva to nebyla, všichni už byli myšlenkami spíše na trati. Ze všech nejvíce asi technický ředitel James Key. „V tomto podvozku spočívá pořád ještě značný potenciál,“ prohlásil o STR13. „Je nanejvýš pravděpodobné, že v poločase šampionátu bude auto vypadat úplně jinak, především po stránce aerodynamiky.

 

Key se dotkl i ožehavé problematiky zařízení Halo. Vyhnul se však hodnocení jeho přínosu: „Mimořádně náročné zátěžové zkoušky, které jsou s ním spojeny, to byla opravdu velká věc. Navíc jsme neměli žádná referenční data z minulých let, na nichž bychom mohli stavět.

Toro Rosso bude mít už ve třetí sezoně po sobě jiného motorového partnera. Po Ferrari a Renaultu teď zkusí štěstí s Hondou. Podle šéfa stáje Franze Tosta zatím v tomto ohledu problémy nenastaly: „Jednotka běží docela dobře. Jsem přesvědčen, že Honda má dostatečné kapacity a know-how k tomu, aby v blízké budoucnosti splnila naše očekávání.