Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Předjížděj a budeš odměněn

Předjížděj a budeš odměněn

Britská F3 chystá radikální změnu bodovacího systému

V britské F3 se budou přidělovat body za předjetí! Senzační zpráva prosvištěla hlavně internetovými médii a vyvolala vášnivé diskuse, jak to vlastně pořadatelé myslí, zda to má smysl nebo je to čirá hloupost.

Přitom je to jeden velký nonsens. British Racing Drivers Club chce skutečně v domácím šampionátu F3, jenž vlastní, zavést dodatečné bodování. Nikoliv však za každý předjížděcí manévr, ale za největší postup polem vpřed v odvetném závodě. Do něj totiž účastníci nastoupí na rošt v obráceném pořadí oproti výsledku úvodního klání. Cílem je povzbudit piloty k větší bojovnosti.

Autorem nápadu, který není tak ztřeštěný, jak by se na první pohled zdálo, je šéf promotérské organizace MotoSport Vision Jonathan Palmer: „Kombinace obráceného postavení na startu s uvážlivě přepracovaným bodovým systémem udělá z britské F3 opět atraktivní záležitost. A to hlavně pro fanoušky, zatímco závodníci dostanou více příležitostí získat potřebné zkušenosti.

Otázkou ovšem je, zda se myšlenka dočká praktické realizace. Ne, že by se někdo vyloženě stavěl proti. Do mistrovství je však na konci února přihlášeno zatím všeho všudy devět adeptů. Další se nijak nehrnou, určitě i kvůli nejisté budoucnosti F3 v současné podobě.