Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jordaová se přece jen svezla

Jordaová se přece jen svezla

Chtěla by se do seriálu vrátit natrvalo

Carmen Jordaová se v Mexico City do formule E opravdu posadila. Nešlo ovšem v žádném případě o testování, jak španělská kráska předem anoncovala na svém (záhy zase odstraněném) instagramovém postu.

Devětadvacetiletá závodnice dostala šanci absolvovat několik kol v oficiálním voze šampionátu, který slouží především k demonstračním jízdám. Jordaová se i tak rozplývala nadšením: „Okamžitě jsem se do něj zamilovala a odnáším si ty nejlepší dojmy. Je to mimořádně náročné auto, k jehož zvládnutí je toho potřeba mnohem více, než u běžného monopostu. Všechno je jiné: brzdy, akcelerace, hospodaření s energií.

Následně si vcelku otevřeně řekla o angažmá: „Těším se, že se brzy vrátím!“ Chtění je jedna věc, těžko však předpokládat, že by o služby sice půvabné, ale beznadějně pomalé pilotky byla nějaká zvláštní poptávka.

Ženský prvek byl ostatně ve Formuli E zastoupen už v minulých letech. Ani Simona de Silvestrová, ani Katherine Leggeová, ani Michela Cerrutiová se nicméně v ní nijak výrazně neprosadily.