Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Toro Rosso překonává kulturní rozdíly

Toro Rosso překonává kulturní rozdíly

Japoncům se neříká ne

Franz Tost opět prozradil něco víc o nové spolupráci s inženýry Hondy a seminářích, které absolvovali jeho zaměstnanci. Malý tým z italské Faenzy si dal záležet, aby se přizpůsobil japonskému způsobu komunikace.

"(Zaměstnanci se naučili) jak psát emaily a jak na ně odpovídat," řekl šéf Toro Rosso. "Pokud odpovídáte japonskému členu týmu, neměli byste napsat ne. Musíte najít jemnější odpověď. Je to proto, že Japonci některé věci vnímají a chápou jinak než my. Jsou zde samozřejmé kulturní rozdíly, protože my jsme v Itálii a oni v Japonsku. Jsme Evropané a existují rozdíly mezi japonskou a naší kulturou. Ale s Hondou máme fantastický vztah a nulové problémy s komunikací."

Díky spojení s Hondou může být pro Pierra Gaslyho loňská účast v japonském šampionátu Super Formule užitečnější, než si myslel, když ho Red Bull po mistrovské sezoně v GP2 nenechal postoupit přímo do F1.

"Lidi od Hondy jsem poznal už loni. Nakonec to byla cennější zkušenost, než jsem si původně myslel, "nechal se slyšet mladý francouzský závodník. "Pomáhá mi to v komunikaci s nimi, o tom nepochybujte. Teď trochu lépe rozumím jejich způsobu práce, jak s nimi vyjít v týmu, jak přistupovat k situacím. Zatím jsme neměli ani jeden problém."