Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Další kandidát pro Formuli E?

Další kandidát pro Formuli E?

Aston Martin ukázal svůj první elektromobil

Na právě probíhajícím ženevském autosalonu budí značnou pozornost studie elektrické limuzíny Aston Martinu s názvem Lagonda Vision. Britský výrobce v ní po desítkách let vzkřísil kdysi slavnou značku Lagonda.

V naší firemní komunikaci se soustřeďujeme momentálně na to, že na našem trhu je přítomno už sedm dodavatelů luxusních vozů – McLaren, Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rover, Aston Martin – a šťastná sedmička připadá právě Lagondě,“ nechal se slyšet marketingový ředitel Aston Martinu Simon Sproule, jehož výčet asi nenajde u každého pochopení.

Sproule současně nevyloučil, že součástí obchodní politiky automobilky by mohla být rovněž účast ve Formuli E: „Intenzivně ji sledujeme. Protože jsme jako první představili elektromobil v segmentu luxusních vozidel, musíme o něčem takovém přirozeně uvažovat. Potřebujeme se etablovat a tohle se ukazuje být jednou z eventuálních cest k dosažení tohoto cíle.

Lagonda sklízela na sportovním poli největší úspěchy už před druhou světovou válkou. V roce 1935 kupříkladu vyhrála čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans.