Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bočnice Mercedesu přinesly čtvrt sekundy

Bočnice Mercedesu přinesly čtvrt sekundy

Loňský vůz by letos neměl šanci

Technický ředitel Mercedesu James Allison se při porovnávání nového vozu W09 s W08, jenž vyhrál 12 velkých cen, zmínil o bočnicích, na které je obzvláště hrdý. Získání více než dvou desetin sekundy na kolo by mohlo být i rozhodující v boji o titul.

"Udělali jsme tam (v oblasti bočnic) ohromné ​​množství práce, díky tomu je vůz opravdu, opravdu hodně štíhlý. Když ho porovnáte s vozem sezony 2017, rozdíl je jasně vidět. Na karoserii si můžete všimnout vydutých míst. To proto, že tam už jsou motor a výfukové potrubí," řekl Allison.

"Nový vůz je podstatně štíhlejší, a přestože se to zvnějšku může zdát jako malý rozdíl, přináší nám přibližně 0.25 sekundy. Na pohled malá změna nás stála ohromné úsilí. Výsledek je hezký, ale v první řadě mnohem rychlejší."

Loňský vůz, první z nové generace, si všude nechával rezervu pro případ, že by něco nefungovalo a potřebovalo úpravy. Letošní je podstatně vypilovanější.

"Novinky máme v celém voze, na každém kousku jeho povrchu. Nalezli jsme nové, lepší cesty. Lepší způsoby získávání přítlaku i výkonu. Jednotlivé novinky jsou samy o sobě malé, ale společně představují enormní změnu. Loňský vůz byl ze všech nejrychlejší, vyhrál více závodů než kterýkoliv jiný a tým s ním získal Pohár konstruktérů, ale proti tomuto by neměl šanci."