Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Red Bull nikdy nebyl lépe připravený

Ricciardo: Red Bull nikdy nebyl lépe připravený

Pomýšlí na boj o titul?

Poslední dva dny testů naznačily, že Mercedes bude ještě silnější než loni a Ferrari pokračuje ve zlepšování rychlosti. Mohou na boj o mistrovský titul pomýšlet i jezdci Red Bullu? Daniel Ricciardo věří, že tento tým během jeho působení ještě nikdy nebyl tak dobře připraven na nadcházející sezonu. Připomeňme, že loni se ne poprvé stalo, že Red Bull na začátku roku zaostával za očekáváním a poměr sil se změnil až kolem letní přestávky. Proto už loni avizoval, že vývojový harmonogram vozu RB14 bude méně napjatý, aby se ještě před zimními testy stihly vychytat největší mouchy.

"Rozhodně jsme připraveni lépe než loni a pravděpodobně i než v kterémkoliv mém roce s tímto týmem," řekl Ricciardo, jenž je u Red Bull Racingu od roku 2014. "Najeli jsme spoustu kol, rychlost není vůbec špatná a vidíme věci, které se ještě budou dát zlepšit, takže normálka. Do závodu půjdeme s tím, že můžeme zatlačit na limity vozu i motoru, což nám dává více jistoty."

Red Bull stihl splnit všechny body svého testovacího plánu, a to i přes nepřízeň počasí.

"A to není samozřejmost, hlavně když si vzpomenu na posledních pár let. Minulý týden byl frustrující, protože jsem měl pocit, že přicházíme o vzácný čas na trati před začátkem sezony. Ale tento týden byl naštěstí mnohem lepší.

Řekl bych, že jsme připraveni. Nemyslím si, že momentálně máme nejrychlejší vůz, potřebujeme ho ještě zrychlit, ale měli bychom být dostatečně rychlí na to, abychom se dostali do role lovce."

Mohl by se Red Bull v Austrálii dostat mezi Mercedes a Ferrari?

"Některé dny to tak možná vypadalo, ale Ferrari pak zvýšilo otáčky a bylo pěkně rychlé. A i jiné týmy začaly jezdit dobré časy. Myslím, že ještě potřebujeme najít trochu času na kolo, ale jsme přibližně tam. Co to znamená, přibližně tam? Že jsme tam, tam nebo někde tam."