Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pitstopy ve Formuli E nebudou

Pitstopy ve Formuli E nebudou

Místo toho se zavedou dva různé jízdní režimy

Na zasedání Světové rady motoristického sportu se diskutovalo rovněž o úpravách pravidel Formule E. Ta se od příští sezony obejde bez nutné zastávky k výměně monopostů. Hledal se proto jiný prvek, který by klání dodal potřebné napětí.

Bylo rozhodnuto, že pitstop se, ani v nějaké odlišné podobě, nevrátí. Místo toho budou jezdci využívat dva jízdní režimy. V tom bonusovém dojde ke zvýšení výkonu a zlepšení času na kolo o zhruba sekundu. Zatím ovšem není známo, jak to prakticky bude fungovat, ani jaký rozdíl v kW mezi oběma módy bude.

Délka e-prix zůstane stejná, takže místo dosavadních 50 až 60 minut ji účastníci zvládnou, teď už bez povinnosti zajíždět k mechanikům, zhruba za tři čtvrtě hodiny. Zachován je i stávající formát podniku, kdy se tréninky, kvalifikace i vlastní závod uskuteční během jediného dne.

Zrušen od ročníku 2018/19 je naopak dodatkový bod za nejrychlejší kolo. Místo toho bude odměněn pilot, který prokáže nejlepší schopnost hospodařit s energií. I zde ještě bližší specifikace chybí.