Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen pochválil kvality Ferrari

Räikkönen pochválil kvality Ferrari

Zatím je opatrně optimistický

Kimi Räikkönen sice za uplynulých pět let ve Ferrari nevyhrál ani jednu velkou cenu, ale přesto v zimě jistě doufal, že nový vůz mu umožní opět zabojovat o titul mistra světa. Po dvou týdnech testování a procházení dat je vcelku spokojený.

"Celkově mám pocit, že máme dobré auto," zhodnotil kvality vozu SF71H. "Dobře se řídí a reaguje na různé změny v nastavení. Mám z něj dobrý pocit, ačkoli je ještě na něm co zlepšovat. Ale to je normální, je to tak s každým vozem. Dokonce i když vyhráváte závody, tak máte seznam věcí, které chcete zlepšit."

Ferrari během předsezonních testů nasbíralo data z 929 kol, avšak finský závodník přispěl méně než třetinou z toho, pouze 286 koly. Něco z toho jde na účet špatného počasí v dny, kdy byl na řadě on a Sebastian Vettel odpočíval a polovinu jedné seance ztratil, když se necítil dobře a do vozu opět usedl německý závodník.

"Nebyly to moje nejlepší testy, nepřálo mi počasí a byl jsem trochu nemocný. První i druhý týden mě to stálo nějaký čas, ale počasí neovlivníme a člověk prostě občas onemocní."

O kolik je nový vůz lepší než loňské SF70H, to neví ani on sám. Porovnání znemožňuje nový asfaltový koberec okruhu Catalunya, kde proběhl první i druhý čtyřdenní test.

"Je to spolehlivý vůz, zbytek budeme zjišťovat z okruhu na okruh. Kvůli novému povrchu je obtížné srovnávat (s minulým rokem). Nějakou představu budeme mít až za dva týdny v Melbourne, dobrou pak až po pár závodech."