Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari ulovilo zástupce Charlieho Whitinga

Ferrari ulovilo zástupce Charlieho Whitinga

Další přestup z FIA k jednomu ze soutěžících

Scuderia Ferrari byla na lovu v revíru FIA a odnáší si jejího ředitele bezpečnosti, jenž je zároveň i zástupcem ředitele závodů. Laurent Mekies se po vypršení pouze tříměsíční lhůty připojí k technickému týmu v Maranellu a podle prvních zpráv by měl pracovat přímo pod technickým ředitelem Mattiem Binottem.

Mezinárodní automobilová federace vydala pouze stručnou tiskovou zprávu, v níž uvádí, že Mekies až do vypršení tříměsíční lhůty zůstává ve funkci ředitele bezpečnosti, ale s okamžitou platností ukončuje veškeré aktivity spojené s F1.

Mekies začal pro FIA pracovat v říjnu 2014 jako ředitel bezpečnosti, což zahrnuje práci na zlepšování bezpečnosti, vývoj a homologování napříč všemi jejími sériemi. Na začátku roku 2017 k tomu dostal i místo zástupce ředitele závodu, kvůli čemuž začal být považován za potenciálního nástupce Charlieho Whitinga.

Ani světová média zatím nedokážou odhadnout, zda tento přestup vyvolá u konkurentů Ferrari stejně velkou vlnu nevole jako přestup již bývalého šéfa technického oddělení FIA k Renaultu. Šéfové ostatních týmů byli loni tak naštvaní, že Marcin Budkowski po pouze tříměsíční smluvní lhůtě odejde k Renaultu i se všemi tajemstvími, ke kterým měl v jeho funkci přístup, že Renault raději souhlasil, že Budkowskeho nástup posune až na duben 2018, aby se alespoň nemohl aktivně podílet na vývoji vozu pro tuto sezonu. Není jasné, zda měl Mekies stejně dobrý přístup k citlivým informacím jako Budkowski.

Je to asi první větší akvizice do technického týmu Ferrari od léta 2016, kdy byl z postu technického ředitele odejít James Allison a vedení Ferrari oznámilo, že chce vedoucí technické pozice obsazovat inženýry odchovanými v Maranellu.