Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ve středu pole bude pět týmů, předpovídá Renault

Ve středu pole bude pět týmů, předpovídá Renault

Která stáj bude na chvostu se Sauberem?

Už příští týden se opět roztočí kolotoč velkých cen a napětí je na maximu. Jak se v zimě změnilo rozložení sil? Technický ředitel Renaultu přišel s vlastní předpovědí. Zmíněná trojice nejsilnějších týmů nepřekvapí, pak to ale začne být zajímavé…

"Během zimních testů byl vůz solidně spolehlivý, což je dobrý důvod k optimismu," řekl Bob Bell. "Co se týče rychlosti, těžko říci. Tři nejsilnější týmy jsou opět vpředu, ale za nimi je mix, ve kterém jsme my, Force India, Toro Rosso, Haas a McLaren. Mezi týmy v této skupince jsou pouze malé rozdíly, takže před první velkou cenou si nemůžeme být ničím jisti. Řekl bych, že jsme na vývoji vozu odvedli dobrou práci a že budeme připraveni poprat se o body."

Není překvapením, které týmy Bell zmínil, ale to, která stáj na jeho seznamu není. Za soupeře nepokládá nejen Sauber, jenž přirozeně potřebuje dohánět ztrátu z let minulých, ale neobává se ani týmu, který v letech 2014 a 2015 obsadil třetí příčku poháru konstruktérů. Jedná se o Williams, jenž již přiznal problémy se stabilitou vozu v nájezdech do zatáček. FW 41 je první vůz z Grove postaven pod vedením nového technického ředitele, Paddyho Lowa. S problémem se budou muset vypořádat málo zkušený Lance Stroll a úplný nováček Sergej Sirotkin.


Že předpovědi insiderů nelze brát zcela na lehkou váhu prozradil v jiném rozhovoru James Allison.

"Můžeme tvrdit, že se soustředíme výhradně sami na sebe, ale koho oklameme?" ptá se technický ředitel Mercedesu. "Nesmírně podrobně zkoumáme, co dělají ostatní. Naši stratégové analyzují všechny dostupné informace a snaží se ze vzorců v časech na kolo a dat z GPS vypočítat aktuální pořadí. Naši aerodynamici a designéři se přebírají obrovskou, a stále rostoucí, spoustou fotografií ve snaze najít něco zajímavého.

Nasloucháme drbům v zákulisí, abychom z nespočetného množství nesmyslů vyčlenily opakující se tvrzení, která by mohla být pravdivá. Ti nejpolitováníhodnější z nás po večerech čtou tisková prohlášení ve snaze najít mezi řádky něco, co bude znít trošku arogantně, nebo jakoby si dotyčný potřeboval dodat sebedůvěru.

Něco z toho děláme, protože jsme posedlí, protože milujeme tento sport a nedokážeme si pomoci. Ale něco má i skutečnou hodnotu. Konečným výsledkem všeho toho úsilí je obrázek toho, kde jsou silná a kde slabá místa naší konkurence, což se zase odráží na našich vlastních vývojových rozhodnutích pro nejbližší týdny a měsíce."