Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes není sekundu před ostatními

Mercedes není sekundu před ostatními

Kvalifikační rychlost ověří až v Austrálii

Valtteri Bottas má to štěstí, že bude sedět v jednom z vozů Mercedesu, které jsou po zimních testech opět považovány za nejlepší v celém poli. Dokonce se objevili analytici, kteří tvrdí, že v závodních simulacích byl vůz Mercedes F1 W09 o sekundu rychlejší než potenciální konkurenti.

"Rozhodně nejsme sekundu před ostatními," oponuje finský jezdec.

Dlouhé stinty Mercedesu ale opravdu vyšly na výbornou, zatímco kvalifikační rychlost zůstává neznámá.

"Dlouhé jízdy a závodní simulace byly hodně pozitivní. O jedné sekundě na všechny ostatní nemůže být řeč, to ne, ale byly dobré. Je dobré vyjet na trať, odjet dlouhý stint a cítit při tom pneumatiky i vůz. Během testů máte spoustu času na zkoušení různých věcí, na sžití se s vozem. Lewis dělal totéž. Kvalifikační rychlost neznáme, ale to se již brzy změní."

Mercedes chtěl prostě, jak to již má ve zvyku, svůj nový vůz podrobit brutálnímu testu spolehlivosti a dozvědět se co nejvíce o výdrži pneumatik. S rychlostí na jedno kolo si neláme hlavu, vždyť loni se pouze pětkrát stalo, že na pole position nestál stříbrný vůz.

"Víme, že když budeme mít kvalifikační nastavení, tak brzy zjistíme, jak rychle dokáže tento vůz jet. (Během testů) jsme se snažili získat co nejvíce údajů. Neustále jsme jezdili s různými nastaveními, pozorovali rozdíly a soustředili se na svou práci místo sledování časomíry."