Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Horner nevyloučil získání Lewise Hamiltona

Horner nevyloučil získání Lewise Hamiltona

Ricciarda by ale nejspíš nahradil Sainz

Všichni špičkoví jezdci bez platných smluv na další roky čekali na to, zda se letos náhodou podstatně nezmění zaběhnutá hierarchie F1 s třemi špičkovými týmy daleko před ostatními. Nyní se už mohou pustit do vyjednávání a jedním z klíčových hráčů bude Daniel Ricciardo, kterého si chce ponechat Red Bull. Sebastian Vettel se ale v Austrálii vyjádřil, že by neměl problém uvítat ho u Ferrari a Ricciardo sám pokukuje po místě u Mercedesu, kdyby Ferrari například vyměnilo Kimiho Räikkönena za Valtteriho Bottase, také osvědčené finské číslo 2, ale novější výroby.

Šéf Red Bullu již v předstihu před Austrálií avizoval, že počítá se stažením Carlose Sainze z Renaultu, protože nadále platí, že mladý Španěl je u francouzské automobilky pouze na ročním hostování.

"Naším záměrem je mít ho nadále (Ricciarda) u sebe," řekl Christian Horner v rozhovoru pro CNN. "Ale pokud by to nebylo možné, máme dobré alternativy. V juniorském programu máme několik dobrých jezdců a stálemůžeme počítat i s Carlosem Sainzem, přestože je nyní u Renaultu."

Horner ale neměl problém povolit uzdu fantazii a představit si, že by Ricciardo nešel do Mercedesu nahradit Bottase, ale někoho jiného, ​​komu letos také vyprší jeho současný kontrakt a ještě nemá dohodnutý nový.

"I Lewisova smlouva skončí. Není snadné představit si okolnosti, za kterých by odešel od Mercedesu, ale nikdy neříkejte nikdy."