Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton ztratí na startu v Bahrajnu pět míst!

Hamilton ztratí na startu v Bahrajnu pět míst!

Penalizace za výměnu převodovky

Lewis Hamilton bude na startu nedělní Velké ceny Bahrajnu odsunut o pět míst kvůli výměně převodovky. V pátek v noci FIA oznámila, že od sobotního volného tréninku bude mít jeho mercedes novou převodovku. Výměna ještě dřív, než uplyne povinných šest závodů, má pro Hamiltona ten následek, že bude v pořadí na startu nedělního závodu odsunut dozadu.

Jeho stájový kolega Valtteri Bottas má také namontovanou novou převodovku. Ale protože si trest za předčasnou výměnu převodovky odpykal již v Austrálii, kde ji přivodil nehodou v kvalifikaci, smí ji na závod o tomto víkendu vyměnit beztrestně.

Hamilton přijel na víkend do Bahrajnu s odhodláním odčinit porážku z Velké ceny Austrálie. Sebastian Vettel ho tam přemohl díky příhodné zastávce v boxech v době, kdy na dráze platily podmínky virtuálního zpomalovacího vozu.

Jenomže po pátku, kdy se zdálo, že má Ferrari vrch, informace o potrestání za výměnu převodovky dala mistrovi světa jasný signál, že cíl dohnat ztrátu a ještě ji naopak neprohloubit bude nyní tvrdší oříšek, než počítal.

Technický ředitel Mercedesu James Allison po tréninku přiznal, že tým není se svým výkonem tak spokojený jako v úvodním podniku sezony v Melbourne. „Co se týká výkonu, neměli jsme dnes nejlepší den,“ řekl. „Přes noc nás čeká dost práce, abychom na zítřejší kvalifikaci připravili takové auto, které nám umožní v kvalifikaci a nedělním závodě dobře zabojovat. V zásadě je auto dobré, ale prozatím se nám nepodařilo dosáhnout převahy, jakou jsme měli v Melbourne.