Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas nevybojoval pódium, ale prohrál vítězství

Bottas nevybojoval pódium, ale prohrál vítězství

Mercedes: Katastrofální výsledek Hamiltona

Tým Mercedes získal cenných 30 bodů a letos poprvé se dostal do vedení v Poháru konstruktérů. Přesto jezdci nebyli s výsledkem spokojení. Hamilton doslova řekl, že neodpovídal možnostem. Slabou útěchou je, že soupeři měli znovu víc štěstí při vyjetí zpomalovacího vozu.

Valtteri Bottas měl k triumfu hodně blízko. Těch pár kol, při nichž se během zastávek dostal před Vettela, bylo opravdu skvělých. Kdyby red bully neměly o tolik čerstvější pneumatiky, jistě by své vedení udržel. Proto není divu, že bez přemýšlení vyhrkl: „Je to zklamání. Dnes nemám pocit, že jsem vybojoval umístění na stupních vítězů, ale že jsem prohrál vítězství!“ A potom přidal obšírnější vysvětlení: „Po začátku závodu jsme měli vyšší cíl, než skončit na druhé příčce. Tým odvedl výbornou práci, zastávka v boxech proběhla naprosto perfektně a přišla v pravou chvíli. Závod jsme prohráli během zpomalení závodu. Když zpomalovací vůz vyjel, já a Sebastian jsme už byli za vjezdem do boxů. V tom jsme měli trochu smůlu. Auta za námi ještě stačila reagovat, ale my už neměli na vybranou. Ti za námi si mohli zajet pro čerstvé gumy, zato já jel nakonec skoro čtyřicet kol na středních, a proto jsem byl ke konci pomalejší. Mezi Red Bullem, Ferrari a námi to je hodně vyrovnané, a tak nesmíme přestat auto vyvíjet dál. Nejhorší pocit je, že jsem minulý i tenhle víkend skoro vyhrál, ale vzhledem k tomu jsem já i celý tým po vítězství ještě hladovější.

 

Zastávka Valtteriho Bottase byla správně načasovaná a skvěle zvládnutá

 

Ještě hladovější je však obhájce titulu Lewis Hamilton. Tři závody nové sezony jsou za námi a on ještě nevyhrál. Když připočteme poslední tři velké ceny sezony minulé, nevyhrál už dlouhých šest závodů. A to se mu stalo naposled v roce 2012!

Byl to další náročný den,“ zklamaně hodnotil svůj výkon Lewis Hamilton. „Snažil jsem se uhánět co nejvíc, jenže mi odcházely gumy, tak jsem neměl jinou možnost než se co nejdéle držet před red bully. Z mého pohledu dopadla sobota i neděle katastrofálně. Od včerejška jsem prostě neměl potřebnou rychlost a s autem jsem se trápil. Výkony neodpovídaly našim možnostem, ale nebudu věšet hlavu, protože vím, že před sebou máme vyrovnané bitvy. Musím se vrátit ke své normální výkonnosti, dřív než poztrácím další cenné body. Mohlo to být ještě horší. Co se týká celkové klasifikace, Max mi dnes udělal laskavost. Ale na tenhle víkend je lepší zapomenout. To je jisté.

 

Mercedes se sice dostal do vedení v Poháru konstruktérů, ale s výsledkem jezdci nebyli spokojení