Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pod neustálým dohledem

 Pod neustálým dohledem

Di Grassi se dokázal obhájit

Po neblahých zkušenostech z minulých závodů se FIA rozhodla udělat definitivně přítrž nebezpečným manévrům během zastávek v boxech. Každá stáj musela ve svém zázemí nainstalovat dvě stacionární kamery, namířené na vůz pro druhý úsek.

Nařízení vstoupilo v platnost před e-prix v Římě. A vypadalo to, že hned bude mít první oběť. Těsně před cílem se totiž objevila informace, že je přešetřován Lucas di Grassi. Konkrétně se jednalo o způsob zapnutí bezpečnostních pásů. Protože obhájce titulu byl odmávnut jako druhý, hrozilo, že v pořadí nastane pořádný průvan.

Naštěstí k tomu nedošlo. Pilot Audi pak popsal, jak zkoumání ze strany sportovních komisařů probíhalo: „Když jsem šel na slyšení, byl jsem na sto procent přesvědčen, že bylo všechno v pořádku. Zeptali se mně, proč je ruka mechanika právě v tomto místě? Co konkrétně dělá? Odpověděl jsem a oni na to, že pak je všechno OK. Samozřejmě jsme se snažili zvládnout zastávku co nejrychleji, ovšem v legálních mezích.

Současně si však neodpustil drobné rýpnutí: „Já vím, že je to těžké, ale potřebujeme jasná pravidla. Čím budou jednoznačnější, tím menší prostor zůstane pro subjektivní názory.