Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Musíme vyhrávat, aby mě udrželi!

Ricciardo: Musíme vyhrávat, aby mě udrželi!

Triumf posílil Australanovo sebevědomí

Daniel Ricciardo v rozhovoru pro australskou televizi Channel 10 v úterý prohlásil, že Red Bull musí v blízké budoucnosti vyhrát ještě více závodů, aby setrval v jeho službách i v roce 2019. Kde se to v tomhle usměvavém a skromném chlapíkovi najednou vzalo?

Patrně si po svém šestém triumfu ve F1 vlivem nadšených hodnocení uvědomil, že by měl využít šanci a zvýšit svoji cenu na závodnickém trhu. Loni se zdálo, že ho převálcuje agresivní a drzý mladík Max Verstappen. Teď se situace obrací. Zčista jasna se objevily spekulace, že by vyzrálého Australana rádi získali v Mercedesu i Ferrari, pokud by se rozloučili s jedním ze svých stávajících jezdců (Bottasem či Räikkönenem)…

Ricciardovi vyprší smlouva v Red Bullu na konci této sezony. Ricciardovi v Číně pomohla k vítězství rychlost a strategická brilantnost Red Bullu. To by mělo zvýšit šanci na udržení Australana i pro další rok. On sám však tvrdí, že věci nejsou tak jasné. V uvedeném televizním rozhovoru prozradil, že chce vidět ještě větší potenciál.

Určitě chci jezdit tím nejlepším autem!“ tvrdil Ricciardo. „Myslím, že tento víkend dokázal, že pokud mám příležitost vyhrát, zvládnu ten tlak a dokážu to. Pokud dokážeme s Red Bullem vyhrát pár dalších závodů, bude to velmi zajímavé. Když ne, asi mám jiné možnosti. Vítězství pomohlo. Ale pokud budeme tento rok jezdit každý závod šestí, nebude to pro mě ideální volba.

 

Daniel Ricciardo chce z vítězství a momentálního obdivu vytěžit co nejvíc

 

Šéf stáje Christian Horner po VC Číně připustil, že pokud chtějí Ricciarda udržet, musejí mu dát k dispozici vítězné auto. Zároveň však připomněl, že by jezdec měl zvážit také další faktory, jako je třeba týmová atmosféra, která v jiných barvách nemusí být tak dobrá. Měl na myslil například čínskou strategii Ferrari, podle níž měl Räikkönen evidentně pomoci Vettelovi. „Pokud se podíváte na Kimiho závod, takové strategii jsem nerozuměl,“ vysvětlil Horner. „Myslím, že Daniel je šťastný v současném prostředí. Kdybychom mu byli schopní poskytovat vůz jako v Číně, proč by chtěl být kdekoli jinde?

Po triumfu v Číně snížil Ricciardo ztrátu na vedoucího Vettela na 17 bodů. Po jednom vítězství je příliš brzy hovořit o boji o titul. „Potřebujeme vyhrávat pravidelně,“ uzavřel podobné diskuze Ricciardo. „Ale když vyhrajeme znovu za dva týdny v Baku, pak asi budu říkat ano.