Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Žebříček aktuální formy jezdců F1

Žebříček aktuální formy jezdců F1

Vettel je letos nejlepší

Oficiální web F1 sestavuje po každé velké ceně žebříček aktuální formy jednotlivých jezdců. Třebaže měl Sebastian Vettel v Číně zpackaný závod, za to, jak se popral s nepřízní osudu, vyskočil do čela pořadí.

Novinkou v sezoně 2018 je to, že tým odborníků po každé velké ceně bodově ohodnotí každého závodníka podle výkonnosti za celý víkend, přičemž se nebere zřetel na techniku. Potom se hodnocení jednotlivými experty sečte a výsledkem je průběžné celkové pořadí, v němž se odráží momentální forma závodníků. V úvahu se berou vždy pouze poslední tři závody.

Po VC Číny jsou podle expertů nejlepší: 1. Sebastian Vettel (1. v průběžném pořadí šampionátu), 2. Fernando Alonso (6.), 3. Kevin Magnussen (10.), 4. Daniel Ricciardo (4.), 5. Nico Hülkenberg (7.), 6. Lewis Hamilton (2.), 7. Marcus Ericsson (13.), 8. Kimi Räikkönen (5.), 9. Valtteri Bottas (3.), 10. Pierre Gasly (9.).

Zajímavé je, že experti vynesli na první pozici Vettela, i když se mu závod v konečném efektu vůbec nepodařil. Přesto ocenili jeho výkon, například pole position vybojované brilantním posledním kolem. Až do první zastávky si udržoval jasné vedení, ale vinou horšího načasování i provedení se propadl za Bottase. Vinou safety caru se pak musel bránit soupeřům na lepších pneumatikách. A korunu tomu všemu nasadil Verstappen nepřipraveným útokem a odstřelením Němce z tratě.