Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kolem Napoleona naposledy?

Kolem Napoleona naposledy?

Bird se dostal na dostřel

Formule E míří do Francie. Další e-prix se uskuteční v Paříži, na již důvěrně známé trati v okolí komplexu Invalidovny, v němž je pochován slavný vojevůdce Napoleon Bonaparte. Proslýchá se ovšem, že se zde pojede naposledy a bude, jako v případě jiných světových metropolí, následovat stěhování do některé méně exponované městské části.

Dráha o délce 1,9 km se čtrnácti zatáčkami je vůbec nejkratší v seriálu. Coby vedoucí jezdec průběžné klasifikace se na ní objeví Jean-Éric Vergne. I když mu poslední podnik v Římě nevyšel podle představ, stále si udržuje osmnáctibodový náskok na druhého Sama Birda. Je to o to pozoruhodnější, že Vergne nastupuje za stáj Techeetah, která je jediným zákaznickým týmem v šampionátu (používá techniku od Renaultu)! Suverén počátku sezony Felix Rosenqvist vytěžil z předchozích tří startů pouhých šestnáct bodů a zřejmě již přišel o naděje na zisk titulu.

Do tempa se naopak konečně dostávají piloti Audi Lucas di Grassi a Daniel Abt a rovněž Sébastien Buemi, jenž bude obhajovat prvenství z minulého ročníku.

Televizní stanice Eurosport 1 vysílá v sobotu 28. dubna od 15 hodin záznam kvalifikace a od 16 hodin přímý přenos závodu.

Fakta o e-prix Paříže

Délka trati: 1,93 km

Počet zatáček: 14

Nejrychlejší kolo – kvalifikace: 1:02,171 (Sébastien Buemi, Renault e-dams, 2017)

Nejrychlejší kolo – závod: 1:02,422 (Sam Bird, DS Virgin, 2017)

Předchozí vítězové: 2016 – Lucas di Grassi (Abt Audi), 2017 Sébastien Buemi (Renault e-dams)

Loni ve městě světel zvítězil Sébastien Buemi