Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dozvuky italského víkendu

Dozvuky italského víkendu

Grasser je nespokojen se změnami BOP během úvodního podniku.

Během uplynulého víkendu proběhl na okruhu v Monze úvodní podnik vytrvalostní části seriálu Blancpain GT Series. Po volných trénincích se činovníci SRO rozhodli v souladu s pravidly upravit parametry vyvážení výkonnosti vozů Lamborghini Huracán.

Hmotnost vozidel byla navýšena závažím o 15 kilogramů. Nařízení SRO se dotklo stájí Grasser, Lazarus, Ombra a Barwell. Rakouský tým Gottfrieda Grassera informaci o vyšší hmotnosti dotčeně uvedl již v sobotu na svém facebookovém profilu. Po další zprávě na sociální síti v neděli následovala tisková zpráva vydaná o den později, jejíž obsah se nesl v podobném duchu.

Rakušané si myslí, že změna byla důsledkem jejich úspěchů v krátkých závodech. V sobotním klání v Blancpain Sprint Cupu v Zolderu triumfovala posádka Bortolotti/Engelhart. O týden později při dvojitém vítězství v nedělním závodě v ADAC GT Masters vyhráli Bortolotti s Caldarellim před Engelhartem a Ineichenem. Pořadatelé německého mistrovství nově používají systém vyvážení výkonnosti od společnosti SRO.

Gottfried Grasser se vyjádřil k dosaženým úspěchům následovně: „Byli jsme potrestáni za naši usilovnou práci během zimy a dva týdny testů během příprav na sezonu 2018. Abychom docílili odpovídající přilnavosti s novými pneumatikami, strávili jsme nespočet kilometrů v testovacích jízdách, získali a porovnali obrovské množství údajů.“ Vedoucí rakouské stáje nevylučuje, že příští rok dají přednost lyžování namísto drahých příprav na další sezonu.

Své vyjádření vydali pořadatelé včera. Dle SRO nejsou důvodem změn vyvážení výkonnosti úspěchy rakouské stáje, ale vyšší hodnoty výkonu motoru v porovnání s daty získanými během oficiálních testů BGTS. Ty se uskutečnily v polovině března na okruhu Paul Ricard.

Jeden z odstavců v článku 101 Sportovních pravidel BGTS dává pořadatelům možnost měnit vyvážení výkonnosti nejpozději dvě hodiny před startem závodu. Donedávna zmíněný odstavec obsahoval nezávaznou lhůtu, kdy měly být změny oznámeny alespoň dva týdny před podnikem.

Tým Grasser byl během kvalifikace i závodu nejlepším z reprezentantů výrobce ze Sant´ Agaty Bolognese. V kvalifikaci trojice Bortolotti/Engelhart/Caldarelli vybojovala třinácté místo, které v závodě vylepšila posunem na čtvrtou příčku.