Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa možná zakotví v Mahindře

Massa možná zakotví v Mahindře

Nahradil by Heidfelda

Felipe Massa navštívil e-prix v Římě. To samozřejmě opět vyvolalo úvahy o tom, zda Brazilec se nehodlá od příští sezony zapojit do seriálu coby aktivní účastník.

Otázkou ovšem je, kde by zakotvil. Mercedes, Audi, BMW, Nissan – ti všichni se opírají o vlastní tovární jezdce. Tudy cesta nepovede. Massa testoval pro Jaguar, ale v něm se zabydlela ambiciózní dvojice Nélsinho Piquet a Mitch Evans a není důvod ji měnit. Dragon, Venturi ani NIO nejsou schopny v současnosti nabídnout pilotovi s takovým renomé odpovídající techniku. Takže zbývá jediná, zato pravděpodobná alternativa. Je jí indická Mahindra.

Důvody: Felix Rosenqvist sice sbírá vítězství, druhý člen týmu Nick Heidfeld však letos zaznamenává výkonnostní propad. Valně s ním údajně není spokojen ani majitel Mahindry Dilbagh Gill. Německému veteránovi letos končí smlouva a nevypadá to, že by došlo k jejímu prodloužení. Gill to navíc s formulí E zjevně myslí vážně, v britském Banbury staví novou týmovou centrálu a hodlá mocně investovat do technologického vývoje.

K otázce Massova příchodu se nicméně postavil vyhýbavě: „My v současnosti nikoho nesháníme. Plně se koncentrujeme na probíhající sezonu. Víme, že o náš kokpit je značný zájem, ale v tomto směru jsme ještě neučinili žádná rozhodnutí.“ Tak uvidíme…