Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Agag chce koupit celou formuli E

Agag chce koupit celou formuli E

Nabízí za ni 600 milionů eur

Alejandro Agag hodlá získat absolutní kontrolu nad šampionátem formule E. Proto chce odkoupit podíly dalších spoluvlastníků. A peněženku má pěkně naditou – dohromady je ochoten investovat 600 milionů eur!

Věřím v budoucnost formule E. Důkazem toho je tato moje nabídka,“ píše se v dopise, který španělský promotér zaslal členům představenstva seriálu.

Otázkou je, k čemu tato překvapivá transakce má vést. Je zřejmé, že peníze nepůjdou z Agagovy kapsy, respektive, někdo je do ní předtím vloží. Tak obrovskou sumu, blížící se dvaceti miliardám korun, totiž není sám schopen dát dohromady. Kdo je skutečným investorem, zůstává zatím utajeno. Spekuluje se o privátní bance Julius Bär, která s Agagem dlouhodobě spolupracuje. Její obchodní ředitel Marco Parroni uvedl, že „Alejandro vyvedl formuli E z velkých finančních těžkostí v jejích počátcích. Bez něj by už neexistovala.

Klání elektrických monopostů se v poslední době nadmíru daří. Hrnou se do něj světové automobilky, švýcarský koncern ABB se stal titulárním sponzorem a jako partnery se podařilo získat renomované společnosti kalibru Allianz nebo oděvního gigantu Hugo Boss.