Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

HWA přejde z DTM do formule E

HWA přejde z DTM do formule E

Stane se zákaznickým týmem Venturi

Do formule E vstoupí v příští sezoně druhý zákaznický tým. K Techeetahu, vázanému na Renault, přibyde HWA, jenž spojí svoje síly s monackým výrobcem Venturi.

Spolupráce obou subjektů běží na plné obrátky již nyní, takže ohlášené spojení není žádnou senzací. Znamená to, že ve startovní listině ročníku 2018/19 se objeví jedenáct stájí.

Kromě nových vozů přivítáme i nového účastníka. Těší mě, že jde o tak věhlasnou ekipu, která slavila velké úspěchy v jiných kategoriích. Určitě bude usilovat o nejvyšší mety také ve formuli E,“ prohlásil promotér formule E Alejandro Agag.

HWA byl v posledních letech provázán především se šampionátem DTM, v němž chystal vozy pro Mercedes. Toto angažmá však letoškem končí. „Formule E je zajímavou disciplínou, v níž panuje mimořádná konkurence. Pro nás je velkou výzvou a příležitostí k dalšímu růstu,“ uvedl obchodní ředitel HWA Ulrich Fritz. „Seriál je výrazně orientován na progresivní technologie a hledá způsoby, jak oslovit další fanoušky. Tratě v srdcích světových velkoměst lákají zcela odlišný druh publika,“ dodal.