Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hubert: Vím, že jsem jedním z favoritů

Hubert: Vím, že jsem jedním z favoritů

Rozhovor s pilotem týmu ART

Tento víkend začíná v Barceloně poslední sezona šampionátu GP3. Dle výsledku zimních testů to vypadá, že mezi největší kandidáty na titul opět patří piloti stáje ART. My jsme v Barceloně vyzpovídali Anthoinea Huberta, který byl při zimních testech ze čtveřice pilotů francouzského týmu nejrychlejší. Hubert u ARTu jezdil již loni, tenkrát však svým kolegům nestačil. Podaří se mu tedy letos získané zkušenosti zužitkovat?

Když porovnáš Barcelonu loňského roku, kdy jsi tu v GP3 debutoval, a Barcelonu dnes, o kolik zkušeností nastupuješ do šampionátu bohatší?
Uplynul jeden rok, takže jsem se samozřejmě naučil spoustu věcí. Strávil jsem rok v GP3, rok s ART, takže posun to byl obrovský. Myslím, že fakt, že jsem odjezdil osm závodních víkendů a také několik testů, mi pomohl stát se lepším pilotem než loni.

Během zimních testů jsi patřil k nejrychlejším. Dává ti to do nové sezony patřičné sebevědomí?

Ano, samozřejmě. Již před testy jsem věděl, že jsem jedním z favoritů, ale fakt, že jsem byl rychlý v testech, mi přidal samozřejmě více sebedůvěry. A je lepší začínat sezonu v této pozici.

Když porovnáš své loňské a letošní týmové kolegy, myslíš, že bude těžší nebo jednodušší je porazit?
Žádná sezona není snadná, nikdy není jednoduché porazit týmového kolegu. Letošní kolegové jsou opravdu dobří, nevím, zda jsou lepší nebo ne jako moji kolegové z loňského roku, ale určitě bude znovu dobrá výzva pokusit se je porazit.

Jak se ti libí trať v Barceloně?

Mám ji rád. Není moje nejoblíbenější, ale je OK. Byla nově vyasfaltovaná, vypadá trochu rychleji, ale není to nic výrazného. Zdá se také, že na novém povrchu se pneumatiky méně opotřebovávají. To je vše, co mohu říci.

Co je tvojí největší předností, která by ti mohla pomoci vyhrát šampionát?

Mé zkušenosti s šampionátem, s autem i týmem. Myslím, že to musím využít k tomu, abych porazil konkurenci.