Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen: Jako bych byl na pole position

Magnussen: Jako bych byl na pole position

Haas: Opět oba vozy v top 10

Potřetí od svého vzniku dostal tým Haas F1 oba své vozy až do třetí části kvalifikace, přičemž letos je to podruhé. Podařilo se mu to na začátku sezony v Austrálii, kde rychlost jeho vozů vyvolala rozruch v řadách překvapených soupeřů. V Barceloně je opět silný a opět překvapuje. Nejenže se Romain Grosjean a Kevin Magnussen dostali do Q3, oni se tam postoupili na měkkých, ne superměkkých pneumatikách, což jim dává dobré vyhlídky na bodovou sklizeň. Už by ji potřebovali, protože tým s relativně rychlým vozem je až na osmé příčce v Poháru konstruktérů.

"Tak tohle byla opravdu dobrá kvalifikace. Sedmé místo je vlastně pole position, nejlepší místo pro ty, kteří nezávodí za Ferrari, Mercedes nebo Red Bull," pochlubil se Magnussen, který byl dnes lepším z dvojice závodníků Haasu. "Mám velkou radost. Už se těším na zítřejší závod. Snad z toho bude hodně bodů.

Máme dobrou startovní pozici a pokud všichni dokončí závod, tak sedmé místo bude asi opět nejvyšším reálně dosažitelným cílem. Je to těsné, ale máme dobrý vůz a prozatím můžeme být spokojeni."

Grosjeanovi nebylo tak do řeči. Také postoupil do Q3, také na žlutých pneumatikách, ale pak tam skončil poslední. To znamená nevýhodu startu za týmovým kolegou a z horší strany páté řady.

"Pro náš tým to byla dost dobrá kvalifikace, oba vozy jsou v top 10," konstatoval francouzský jezdec. "Q3 mohla být samozřejmě i lepší. Nejsem zrovna odvázaný z toho, že budu na startu desátý. Ale celkově jsme v dobré pozici a těším se spolu s týmem."