Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel obhajuje zvolenou taktiku

Vettel obhajuje zvolenou taktiku

Ferrari: Přecenilo svoje síly?

Ferrari by v Barceloně s největší pravděpodobností nevyhrálo, ale na stupních vítězů se objevit mohlo. Všechno pokazila Vettelova nepovedená druhá zastávka, po níž se propadl za Bottase a Verstappena.

Čtyřnásobný mistr světa nicméně zvolenou strategii obhajoval. „Neměli jsme žádnou jinou možnost. Nemohl jsem zůstat déle na trati. Pneumatiky se nám opotřebovávaly rychleji než ostatním. Při pohledu zvenku to samozřejmě vypadalo, že jsme udělali blbost,“ uznal.

Ve finiši už Vettel nezvládl zaútočit na před ním kroužícího Verstappena: „Jednoduše nám chyběla rychlost. Moje gumy byly sice čerstvější, jenže jsem z nich nedokázal dostat to, co jsem potřeboval.“ Přesto podle něj to zase tak úplně marný víkend nebyl. „Jen si z něj musíme vzít ponaučení, že je třeba se naučit lépe pracovat s pneumatikami,“ dodal.

Sebastian Vettel se už v závěru nedokázal probít na pódium

S tímto vyjádřením ostře kontrastuje názor bývalého pilota F1 a dnes experta rakouské televize ORF Alexandera Wurze: „Ferrari zjevně přecenilo svoje síly. Navíc počítalo na beton s tím, že Bottas také zajede do boxů. Jenže ten uháněl dál.

Snad ještě více než obvykle nebylo do řeči Kimimu Räikkönenovi. Není divu, byl to už jeho druhý výpadek v pěti závodech. „Je to všechno možné, jenom ne dobré. Pokoušeli jsme se vyhrát. Ovšem k tomu potřebuješ dojet do cíle. To se mně letos už podruhé nepodařilo. Je jasné, že jsme se ocitli v nevýhodné situaci, ale musíme se s tím smířit. Já víc udělat nemohl. K defektu vám nic neřeknu. Podívá se na to tým, pak budeme moudřejší.

Poslední okamžiky Kimiho Räikkönena ve VC Španělska 2018