Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hartley to má nahnuté

Hartley to má nahnuté

Toro Rosso se prý už rozhlíží po jeho nástupci

Tipnete si, kdo první letos nedobrovolně opustí šampionát F1? Pokud si myslíte, že by to mohl být Brendon Hartley, shodujete se s názorem většiny expertů.

Novozélanďan ve službách Scuderie Toro Rosso toho zatím předvedl pramálo a havárií v samotném závěru třetího tréninku v Barceloně se jeho situace jenom zhoršila. Nejenže tím přišel o naději na slušné umístění, ale navíc se už po pěti závodech dostal do reálného ohrožení penalizaci. Jako první totiž už spotřeboval všechny tři povolené motory a další komponenty. Znamená to, že v případě nasazení vylepšených pohonných jednotek Honda se automaticky posune na roštu zpět.

Trpělivost zjevně dochází i Helmutu Markovi. „Situace kolem Brendona není samozřejmě nijak povzbuzující. Teď se musíme s chladnou hlavou rozhodnout, co v budoucnosti podnikneme,“ vyjádřil se pro rakouskou televizi ORF.

Pokud by Hartley opravdu dostal padáka, nabízí se jako jeho nástupce Pascal Wehrlein. Německý pilot je sice pod smlouvou u Mercedesu, jenže ten s ním zjevně už moc nepočítá.