Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Vandoorne není připravený odejít z McLarenu

Vandoorne není připravený odejít z McLarenu

Pro tým je důležitý

Heikki Kovalainen, Sergio Pérez, Kevin Magnussen, to jsou jména (tehdy) mladých nadějných jezdců, kteří se u McLarenu ohřáli jen velmi krátce. Po nich přišel Stoffel Vandoorne, šampion GP2, a i ve svém druhém roce evidentně zaostává za týmovým kolegou. Ano, tím kolegou je Fernando Alonso, ale bodové skóre 8:32 a kvalifikační výsledek 0:5 podporují zvěsti, že mladý Belgičan může o své místo rychle přijít. Hlavně pokud Fernando Alonso zůstane ještě další rok a tým k němu bude moci vzít jednoho z dvou juniorů závodících v F2. Vandoorne trvá na tom, že zas o tolik pomalejší než Alonso není a z McLarenu se odejít nechystá.

"Nemyslím si, že mezi Fernandem a mnou je nějaký velký rozdíl. Fernando je jedním z nejkomplexnějších jezdců v poli, když je třeba dostat z vozu maximum. Ale není mezi námi tak velký rozdíl, jak se někdy může zdát.

Nehledám nic mimo McLaren. Mám s ním velmi dobrý vztah, v něm důležité místo a jsem přesvědčen, že tento tým má velký potenciál. Momentálně se nám nedaří naplňovat očekávání, ale máme skvělé lidi schopné navrhnout výborný vůz," řekl Vandoorne.